Home » D:News » SUA, Japonia şi Coreea de Sud vor să transmită un mesaj puternic Chinei

SUA, Japonia şi Coreea de Sud vor să transmită un mesaj puternic Chinei

SUA, Japonia şi Coreea de Sud vor să transmită un mesaj puternic Chinei
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 20.08.2023

Statele Unite, Japonia şi Coreea de Sud intenţionează să creeze un sistem special de telecomunicaţii la nivel de lideri şi să organizeze anual exerciţii militare comune, în cadrul unui acord trilateral care va ajuta Washingtonul şi aliaţii din Asia să contracareze Coreea de Nord şi China.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, urmează să anunţe acţiunile comune vineri, cu ocazia întâlnirii de la Camp David cu premierul Japoniei, Fumio Kishida, şi cu preşedintele Coreei de Sud, Yoon Suk Yeol, afirmă Kurt Campbell, oficial de rang înalt de la Casa Albă responsabil de zona Indo-Pacifică, potrivit cotidianului Financial Times.

„Intenţionăm să facem investiţii în tehnologie pentru a avea un sistem de telecomunicaţii la nivel de lideri pentru situaţii de urgenţă şi pentru comunicaţii interguvernamentale”, a precizat Kurt Campbell într-un discurs de prezentare a agendei summitului, rostit la Institutul Brookings.

Statele Unite au tratate bilaterale cu Japonia şi Coreea de Sud

Summitul în format trilateral constituie o victorie semnificativă pentru Washington, care îndeamnă de câţiva ani Japonia şi Coreea de Sud să depăşească disputele îndelungate referitoare la comportamentul japonezilor în timpul războiului pentru a permite Statelor Unite să intensifice colaborarea cu aliaţii asiatici.

Statele Unite au tratate de apărare bilaterale cu Japonia şi Coreea de Sud, dar Washingtonul este frustrat de mulţi ani de tensiunile dintre Tokyo şi Seul.

Va fi transmis un mesaj puternic Chinei

Rahm Emmanuel, ambasadorul SUA în Tokyo, a explicat că reuniunea va evidenţia importanţa pe care Administraţia Joseph Biden o acordă alianţelor, subliniind că va fi transmis un mesaj puternic Chinei, care încearcă să intimideze alte ţări din zona Indo-Pacifică.

„Importanţa este cu atât mai mare cu cât am creat ceva ce China spera să nu se întâmple niciodată”, a subliniat Rahm Emmanuel.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase