Home » D:News » Administrația Biden vrea ca americanii să facă un nou rapel împotriva COVID-19

Administrația Biden vrea ca americanii să facă un nou rapel împotriva COVID-19

Administrația Biden vrea ca americanii să facă un nou rapel împotriva COVID-19
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 24.08.2023

Administrația Biden intenționează să îi îndemne pe toți americanii să facă un nou rapel împotriva coronavirusului în această toamnă pentru a contracara un nou val de infecții, a declarat duminică un oficial de la Casa Albă, citat de Reuters.

Oficialul a declarat că, deși Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor raportează o creștere a infecțiilor și a internărilor în spitale din cauza virusului, nivelurile generale rămân scăzute.

Recent, Moderna a declarat că datele inițiale au arătat că vaccinul actualizat COVID-19 este eficient împotriva subvariantelor „Eris” și „Fornax” la om.

„Îi vom încuraja pe toți americanii să își facă aceste vaccinuri”

Moderna și alți producători de vaccinuri COVID-19, Novavax, Pfizer și partenerul german BioNTech SE au creat versiuni ale vaccinurilor lor care vizează subvarianta XBB.1.5.

În așteptarea aprobării din partea autorităților de reglementare în domeniul sănătății din Statele Unite și Europa, companiile se așteaptă ca vaccinurile actualizate să fie disponibile în următoarele săptămâni pentru sezonul de vaccinare de toamnă.

„Îi vom încuraja pe toți americanii să își facă aceste vaccinuri de rapel, pe lângă vaccinurile împotriva gripei și a RSV”, a declarat oficialul, referindu-se la virusul sincițial respirator.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase