Home » D:News » Mii de roșcați au sărbătorit la festivalul anual din Țările de Jos

Mii de roșcați au sărbătorit la festivalul anual din Țările de Jos

Mii de roșcați au sărbătorit la festivalul anual din Țările de Jos
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 29.08.2023

Mii de persoane s-au adunat recent în Țările de Jos pentru a-și sărbători părul roșcat la festivalul anual Redhead Days din orașul Tilburg, situat în sudul țării, relatează Reuters.

Scoțianul Liam Hunter, în vârstă de 30 de ani, a declarat pentru Reuters că participarea la festivalul de trei zile l-a făcut să se simtă mai bine în pielea sa. La fel ca mulți roșcați, Hunter a spus că a fost agresat din cauza culorii neobișnuite a părului său.

„Nu mă mai simt singur, mă simt împreună, parte din ceva, a spus el, privind spre terenul festivalului, „fiind aici mă simt împlinit”.

Roșcații reprezintă între 1 și 2 la sută din populația lumii

Potrivit organizatorilor, aproximativ 5.000 de roșcați din diferite țări au venit la festivalul care a oferit ateliere de pictură, sfaturi de machiaj și de îngrijire a pielii, ședințe foto, muzică și evenimente de tip speed meet.

Roșcații reprezintă între 1 și 2 la sută din populația lumii, cu o frecvență mai mare, între 2 și 6 la sută, la persoanele cu strămoși din nordul sau nord-vestul Europei.

Festivalul olandez a început din întâmplare, după ce organizatorul și pictorul amator Bart Rouwenhorst a dat un anunț într-un ziar regional în 2005 pentru 15 modele cu părul roșcat, iar 150 de persoane au răspuns.

Festivalul roșcaților a început din întâmplare

Rouwenhorst, care nu este el însuși roșcat, a decis să facă o fotografie de grup cu toate persoanele care au contactat. Această adunare a avut un asemenea succes și a atras atât de multă atenție, încât organizatorii au decis să facă din ea un eveniment anual.

În 2013, festivalul a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai mare adunare de persoane cu părul roșcat natural, cu 1.672 de roșcați în tradiționala fotografie de grup.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase