Home » D:News » Cea mai călduroasă zi din 1763 și până acum la Milano

Cea mai călduroasă zi din 1763 și până acum la Milano

Cea mai călduroasă zi din 1763 și până acum la Milano
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 29.08.2023

Autoritățile italiene anunță că miercuri, 23 august, la Milano, s-a înregistrat cea mai călduroasă zi din 1763 încoace, potrivit Reuters.

Orașul Milano, din regiunea Lombardia din nordul Italiei, a înregistrat miercuri un nou record de temperatură medie zilnică de 33 de grade Celsius. Recordul a fost consemnat în timp ce valul de căldură care a început pe la jumătatea lunii august a ajuns la apogeu, a anunțat recent Agenția Regională pentru Protecția Mediului (ARPA).

Practic, a fost cea mai călduroasă zi de când stația meteo Milano Brera a început să înregistreze temperaturile în 1763.

Temperaturile „intense și anormale” au afectat Alpii italieni

Precedentul record al orașului Milano, de 32,8 C, a fost stabilit la 11 august 2003. Capitala Italiei, Roma, a înregistrat un record de 41,8 grade Celsius în luna iulie.

ARPA a mai anunțat că 23 și 24 august au fost cele mai fierbinți zile de vară în întreaga regiune Lombardia, mai multe orașe înregistrând temperaturi maxime de peste 40 C.

Totodată, temperaturile „intense și anormale” au afectat Alpii italieni. Valul de căldură este pe cale să se încheie, a precizat agenția.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase