Home » D:News » Celine Dion „se roagă pentru un miracol” în lupta cu sindromul persoanei rigide

Celine Dion „se roagă pentru un miracol” în lupta cu sindromul persoanei rigide

Celine Dion „se roagă pentru un miracol” în lupta cu sindromul persoanei rigide
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 04.09.2023

Celine Dion „se roagă pentru un miracol” în timp ce se luptă pentru sănătatea ei, spune sora artistei: „Are spasme imposibil de controlat”.

Claudette Dion, în vârstă de 74 de ani, a declarat pentru Hello! Canada că ea și familia nu pot face mare lucru pentru a o ajuta pe sora ei „puternică”, în vârstă de 55 de ani, și pentru a-i „alina durerea”.

„Ea face totul pentru a se recupera. Este o femeie puternică. Este o boală despre care știm atât de puține lucruri”, a continuat Claudette: „Are spasme imposibil de controlat. (…) Nu putem face mare lucru pentru a o sprijini, pentru a-i ușura durerea. Ținem pumnii pentru ca cercetătorii să găsească un remediu pentru această boală îngrozitoare”, a împărtășit ea.

O „tulburare neurologică rară și progresivă”

Potrivit National Institutes of Health, sindromul persoanei rigide este o „tulburare neurologică rară și progresivă” care poate provoca rigiditatea mușchilor din trunchi, brațe și picioare.

Aproximativ una dintr-un milion de persoane este afectată de această boală.

Celine Dion și-a dezvăluit diagnosticul în decembrie 2022

Luna trecută, Claudette a dezvăluit că, în ciuda faptului că a lucrat cu „cei mai buni cercetători din domeniu”, câștigătoarea premiului Grammy a înregistrat puține îmbunătățiri în ceea ce privește sănătatea sa.

„Nu putem găsi niciun medicament care să funcționeze, dar este important să avem speranță”, a declarat Claudette pentru Le Journal de Montreal.

Celine Dion și-a dezvăluit diagnosticul în decembrie 2022, ceea ce a obligat-o să își întrerupă turneul mondial Courage World Tour.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase