Home » D:News » Tom Hanks acuză că o versiune a sa, creată cu Inteligență Artificială, a fost folosită într-o reclamă fără acordul său

Tom Hanks acuză că o versiune a sa, creată cu Inteligență Artificială, a fost folosită într-o reclamă fără acordul său

Tom Hanks acuză că o versiune a sa, creată cu Inteligență Artificială, a fost folosită într-o reclamă fără acordul său
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 03.10.2023

Tom Hanks și-a avertizat fanii că o reclamă pentru un plan stomatologic care pare să folosească imaginea sa este falsă și a fost creată cu ajutorul Inteligenței Artificiale.

Într-un mesaj postat pentru cei 9,5 milioane de urmăritori ai săi de pe Instagram, actorul a spus că imaginea sa a fost folosită fără permisiunea sa.

„ATENȚIE!!! Există un videoclip care promovează un plan dentar cu o versiune AI a mea. Nu am nimic de-a face cu asta”, a scris Tom Hanks.

Tom Hanks, îngrijorat de utilizarea Inteligenței Artificiale în filme

Câștigătorul premiului Oscar își exprimase în trecut îngrijorarea cu privire la utilizarea Inteligenței Artificiale în filme și televiziune, deși nu s-a ferit să aprobe versiuni modificate digital ale sale în filme, potrivit The Guardian.

„The Polar Express” din 2004, animată pe calculator, conținea o versiune CGI a lui Hanks. De asemenea, a fost îmbătrânit în scenele din filmul din 2022 „A Man Called Otto”.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase