Home » D:News » Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, primit astăzi la Palatul Cotroceni

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, primit astăzi la Palatul Cotroceni

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, primit astăzi la Palatul Cotroceni
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 10.10.2023

Președintele României, Klaus Iohannis, îl va primi marți, la Palatul Cotroceni, pe președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, cu prilejul vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România, la invitația șefului statului român.

„Vizita reconfirmă continuarea sprijinului necondiționat al României pentru Ucraina, în contextul războiului ilegal al Rusiei împotriva acestei țări, precum și caracterul special al relației bilaterale dintre România și Ucraina, potențialul acesteia și necesitatea discutării, la cel mai înalt nivel, a proiectelor și a temelor de interes comun. Consultările politice aprofundate, la București, dintre președintele Klaus Iohannis și președintele Volodîmîr Zelenski vor permite, astfel, analizarea amplelor măsuri decise și puse în aplicare de România în sprijinul Ucrainei, în vederea consolidării acestora, precum și discutarea situației de securitate în regiune și la Marea Neagră și a demersurilor necesare pentru gestionarea acesteia”, potrivit unui comunicat de presă.

Condorm sursei citate, Klaus Iohannis „va pune accentul pe abordări constructive și pragmatice în domeniile prioritare de cooperare bilaterală și de interes comun, în special pe extinderea conexiunilor transfrontaliere, dezvoltarea relațiilor economice, integrarea europeană și euroatlantică ale Ucrainei, precum și respectarea deplină a drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale”.

Este de așteptat ca ceremonia de primire să aibă loc la ora 13.00, iar la ora 14.15 sunt programate declarații comune de presă.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase