Home » D:News » Serviciile secrete din SUA nu sunt optimiste în privința contraofensivei Ucrainei

Serviciile secrete din SUA nu sunt optimiste în privința contraofensivei Ucrainei

Serviciile secrete din SUA nu sunt optimiste în privința contraofensivei Ucrainei
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 20.08.2023

Specialiştii din cadrul serviciilor secrete din Statele Unite sunt sceptici privind atingerea de către forţele militare ucrainene a principalelor obiective ale contraofensivei din sud-estul ţării, afirmă surse citate de cotidianul The Washington Post.

Potrivit evaluărilor serviciilor secrete americane, armata ucraineană nu va reuşi să ajungă în oraşul strategic Melitopol. Acest lucru ar însemna că Administraţia preşedintelui Volodimir Zelenski nu va atinge obiectivul principal de a bloca un pod al Rusiei spre Crimeea în ofensiva de anul acesta.

Biroul directorului Comunităţii Naţionale de Informaţii din SUA a refuzat să facă vreun comentariu public pe această temă.

Ucraina a lansat contraofensiva la începutul lunii iunie

Ucraina a lansat contraofensiva la începutul lunii iunie şi spera să repete succesul înregistrat în toamna anului trecut în regiunea Harkiv. Însă, încă din prima săptămână, armata ucraineană a suferit victime multiple în contextul liniilor de apărare ruse, chiar dacă forţele militare ucrainene sunt dotate cu echipamente occidentale noi, inclusiv vehicule Bradley, tancuri Leopard 2 şi vehicule de îndepărtare a minelor.

„Rusia are trei linii de apărare în jurul oraşului Melitopol, apoi sunt alte oraşe cu apărare consolidată. Problema nu este dacă Ucraina poate trece de o linie a apărării sau de două linii, dar trebuie să treacă de trei linii defensive şi să aibă forţe disponibile după-aceea pentru un conflict de uzură şi pentru a obţine controlul asupra unui loc semnificativ precum Tokmak”, afirmă analistul Rob Lee, de la Institutul pentru Studii de Politică Externă (FPRI).

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase