Home » D:News » Cinci sporturi noi propuse pentru Jocurile Olimpice din 2028

Cinci sporturi noi propuse pentru Jocurile Olimpice din 2028

Cinci sporturi noi propuse pentru Jocurile Olimpice din 2028
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 11.10.2023

Organizatorii Los Angeles 2028 au propus cinci sporturi noi pentru programul Jocurilor Olimpice din 2028 – baseball și softball, flag footbal, cricket, lacrosse și squash.

Această propunere urmează să fie revizuită și ratificată de Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic Internațional (CIO) și va fi supusă la vot în timpul celei de-a 141-a sesiuni a CIO, care urmează să înceapă în Mumbai, India, duminică (15 octombrie).

Kathy Carter, directorul executiv al LA 2028, a declarat despre sporturile noi propuse:

„În procesul de dezvoltare a programului sportiv olimpic, am fost dispuși să provocăm status quo-ul și să gândim diferit despre ceea ce este posibil pentru Jocurile din Los Angeles. Am ajuns la o propunere îndrăzneață și echilibrată care va revigora Jocurile cu competiții cultural relevante și posibilități nelimitate.”

Cricketul a fost prezent la Jocurile Olimpice doar în 1900

Cricketul a fost prezent la Jocurile Olimpice doar în 1900, în timp ce lacrosse-ul a fost oficial prezent la două Olimpiade, în 1904 și 1908, și a fost ulterior inclus ca sport demonstrativ la edițiile din 1928, 1932 și 1948.

Squash-ul este propus să fie prezent pentru prima dată la Olimpiadă, iar baseballul și softball-ul au fost ambele prezente la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, dar au fost omise din programul Paris 2024. Ele au fost propuse pentru revenire la LA 2028.

Flag football completează lista sporturilor propuse, iar includerea sa la LA 2028 ar marca debutul sportului la Jocurile Olimpice.

Jocurile Olimpice de la Los Angeles 2028

Casey Wasserman, președintele LA28, a declarat că sporturile propuse „vor aduce noi sportivi la Jocuri, vor implica baze de fani diverse și vor extinde prezența Jocurilor în spațiile digitale, amplificând misiunea LA28 de a oferi o experiență de neegalat.”

Cele cinci sporturi propuse se vor adăuga la cele 28 incluse în programul sportiv inițial LA 2028 anunțat de CIO în februarie 2022 – natație, tir cu arcul, atletism, badminton, baschet, canoe, ciclism, echitație, scrimă, fotbal, golf, gimnastică, handbal, hochei, judo, canotaj, rugby în șapte, navigație, tir, skateboarding, escaladă sportivă, surf, tenis de masă, taekwondo, tenis, triatlon, volei și lupte.

O decizie privind programul sportiv pentru Jocurile Olimpice de la Los Angeles 2028 ar fi trebuit anunțată în luna septembrie, dar a fost amânată din cauza „discuțiilor în curs” dintre CIO și Comitetul Organizatoric.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase