Home » D:News » Prima zăpadă din această toamnă pe Transfăgărășan și Transalpina

Prima zăpadă din această toamnă pe Transfăgărășan și Transalpina

Prima zăpadă din această toamnă pe Transfăgărășan și Transalpina
Sursa foto: DRDP Brașov
Publicat: 16.10.2023

Prima zăpadă pe Transfăgărășan. Drumarii au deszăpezit deja la Bâlea. Stratul de zăpadă măsoară 3 centimetri pe tronsonul dintre Bâlea Lac și Bâlea Cascadă.

Drumarii Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov, care acționează pe cel mai cunoscut drum din România, pentru deszăpezire, spun că au intervenit, de dimineață, la Bâlea, pentru curățarea carosabilului.

Stratul de zăpadă măsoară 3 centimetri pe tronsonul dintre Bâlea Lac și Bâlea Cascadă.

Drumarii spun că deocamdată nu sunt probleme de circulație.

„Îi rugăm pe cei care vor să circule în zonă să fie pregătiți să conducă în condiții de #iarnă pentru că vremea va rămâne deosebit de rece și în următoarele zile!”, transmite DRDP Brașov.

Prima zăpadă și pe Transalpina

A căzut prima zăpadă și pe Transalpina, iar drumarii au scos utilajele şi au deszăpezit.

Drumarii Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova anunță că au acționat noaptea trecută pe DN 67C (Transalpina) cu 2 utilaje de deszăpezire, pentru a asigura un carosabil practicabil în condiții de siguranță.

A fost împrăștiat material antiderapant și s-a intervenit și cu lama acolo unde a fost cazul.

„Rugăm participanți la trafic să aibă autoturismele echipate corespunzător pentru iarnă dacă doresc să parcurgă drumuri unde temperaturile sunt scăzute sau unde sunt precipitații sub forma de ninsoare” – este mesajul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase