Home » D:News » Cuplurile de același sex au drepturi de moștenire, a decis Curtea de Apel din Hong Kong

Cuplurile de același sex au drepturi de moștenire, a decis Curtea de Apel din Hong Kong

Cuplurile de același sex au drepturi de moștenire, a decis Curtea de Apel din Hong Kong
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 26.10.2023

Curtea de Apel din Hong Kong a decis că toate cuplurile de același sex au drepturi de moștenire. Decizia a apărut după ce autoritățile au refuzat să recunoască dreptul în câteva situații, potrivit Reuters.

Instanța din Hong Kong a respins marți cererea guvernului de a refuza drepturile de moștenire ale cuplurilor căsătorite de același sex.

Hotărârea Curții de Apel din Hong Kong este o victorie juridică pentru militanții pentru drepturile LGBT. Activiștii spun că decizia ar putea determina alte instanțe din Asia, precum Singapore și Japonia.

Unele cupluri se căsătoresc în străinătate unde este legal

Legea din Hong Kong nu permite căsătoriile între persoane de același sex, așa că unele cupluri se căsătoresc în locuri din străinătate unde este legal.

Hotărârea de marți a venit ca răspuns la un recurs al guvernului orașului împotriva unei decizii judecătorești din 2020 conform căreia cuplurile căsătorite de același sex ar trebui să beneficieze de drepturi egale.

Instanța supremă din Hong Kong a decis împotriva căsătoriei

În septembrie, instanța supremă din Hong Kong a decis împotriva căsătoriei între persoane de același sex, dar a dat guvernului doi ani pentru a forma un cadru legal pentru recunoașterea uniunilor dintre cuplurile de același sex.

Rece t, Curtea de Apel din Hong Kong a respins și o cerere guvernamentală de a refuza cuplurilor gay căsătorite dreptul de a închiria și de a deține locuințe publice.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase