Home » D:News » Instanța Supremă din India refuză să legalizeze căsătoriile între persoanele de același sex

Instanța Supremă din India refuză să legalizeze căsătoriile între persoanele de același sex

Instanța Supremă din India refuză să legalizeze căsătoriile între persoanele de același sex
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 18.10.2023

Instanța Supremă a Indiei a refuzat să legalizeze căsătoriile între persoane de același sex, a anunțat președintele Curții Supreme din India, D. Y. Chandrachud, potrivit Reuters.

Instanța supremă din India a declarat, marți, că nu poate legaliza căsătoriile între persoane de același sex, președintele Curții Supreme a țării afirmând că adoptarea unei astfel de legi este de competența parlamentului.

Un complet de cinci judecători condus de președintele Curții Supreme de Justiție din India, D.Y. Chandrachud, a audiat argumentele în acest caz între aprilie și mai 2023 și a pronunțat recent verdictul.

Există un grad de „acord și dezacord”

Chandrachud a declarat că există un grad de „acord și dezacord cu privire la cât de departe trebuie să mergem în ceea ce privește căsătoriile între persoane de același sex” în momentul în care a început să își citească ordinul.

Doi dintre ceilalți patru judecători au fost de acord cu Chandrachud în ceea ce privește nelegalizarea de către instanță a căsătoriilor între persoane de același sex, formând astfel o majoritate.

Decizia instanței vine la cinci ani după o hotărâre istorică din 2018

Alți doi judecători urmează să se pronunțe.

Decizia instanței vine la cinci ani după o hotărâre istorică din 2018, atunci când Curtea Supremă a eliminat o „interdicție din epoca colonială privind sexul între homosexuali”.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase