Home » D:News » Acord de pace „iminent” între Armenia și Azerbaidjan

Acord de pace „iminent” între Armenia și Azerbaidjan

Acord de pace „iminent” între Armenia și Azerbaidjan
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 27.10.2023

Prim-ministrul armean Nikol Pashinyan a declarat că țara sa va semna un acord de pace cu inamicul Azerbaidjan luna viitoare, la câteva săptămâni după ce Baku a recucerit regiunea Nagorno-Karabah, îndelung disputată, de la separatiștii pro-armeni.

Erevan și Baku „vor semna în luna următoare un acord de pace și de instituire a relațiilor”, a declarat Pashinyan, într-un discurs la un forum economic internațional din capitala georgiană Tbilisi, citat de AFP.

Potrivit Reuters, Nikol Pashinyan a spus că Armenia speră să încheie un acord de pace cu Azerbaidjanul în următoarele luni și să stabilească relații diplomatice cu acesta.

Armenia speră să deschidă granița cu Turcia

Premierul a adăugat, de asemenea, că Armenia speră să deschidă granița cu Turcia, un aliat apropiat al Azerbaidjanului, pentru cetățenii din țări terțe.

Comentariile sale au fost făcute pe fondul eforturilor de a consolida pacea în instabilul Caucaz de Sud, după ce Azerbaidjanul a recucerit luna trecută regiunea contestată Nagorno-Karabah, care este considerată la nivel internațional drept teritoriu azer, dar care a fost condusă de etnici armeni separatiști încă din anii 1990.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase