Home » D:News » Peste 1.000 de pisici au fost salvate în China, înainte de a fi făcute frigărui

Peste 1.000 de pisici au fost salvate în China, înainte de a fi făcute frigărui

Peste 1.000 de pisici au fost salvate în China, înainte de a fi făcute frigărui
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 28.10.2023

Peste 1.000 de pisici au fost salvate în China, înainte de a fi sacrificate și vândute pe post de carne de porc sau de oaie, relatează presa afiliată la stat.

Poliția a primit un pont de la activiștii pentru protecția animalelor și a oprit camionul care transporta felinele în orașul Zhangjiagang.

Pisicile au fost mutate la un adăpost, potrivit unui raport publicat în The Paper.

Un comerț ilicit de carne de pisică

Salvarea a scos la iveală un comerț ilicit de carne de pisică și a ridicat noi îngrijorări cu privire la siguranța alimentară, se arată în raport.

Carnea de pisică poate ajunge la 4,5 yuani (0,61 dolari) pe pisică.

Pisici servite sub formă de frigărui

Nu se știe dacă pisicile salvate erau vagaboande sau animale de companie. Ele erau în tranzit spre sudul țării, unde urmau să fie servite sub formă de frigărui de porc și de miel.

Potrivit The Paper, activiștii din Zhangjiagang au observat un număr mare de pisici ținute în cutii de lemn într-un cimitir și au monitorizat acest lucru timp de șase zile. Atunci când pisicile au fost încărcate într-un camion pe 12 octombrie, au oprit vehiculul și au chemat poliția.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase