Home » D:News » Rezervoare cu „o cantitate mare” de spermă de taur, furate în Irlanda de Nord

Rezervoare cu „o cantitate mare” de spermă de taur, furate în Irlanda de Nord

Publicat: 31.10.2023

Două rezervoare cu spermă de taur pentru inseminare artificială au fost furate în timpul unei spargeri în Clogher, Comitatul Tyrone.

Se crede că au fost luate dintr-o clădire de pe Ballyness Road, cândva între orele 15:00 pe 21 octombrie și 13:00 (ora britanică) pe 23 octombrie. Rezervoarele conțineau ceea ce a fost descris drept „o cantitate mare” de spermă de taur pentru inseminare artificială. Aceasta se depozitează în paie, în compartimente din interiorul rezervoarelor de stocare criogenică.

Dimensiunea rezervoarelor furate nu este cunoscută, dar polițiștii spun că acestea și conținutul lor sunt de „o valoare semnificativă”. Materialul seminal de la bovine poate fi scump în funcție de calitatea taurului. Materialul seminal de la animalele premiate poate avea un preț foarte mare, menționează BBC.

Au fost furate rezervoare speciale cu spermă de taur pentru inseminare artificială

Acest furt i-a surprins pe cei din agricultură. Uneltele și vehiculele, chiar și animalele, sunt mai ușor de furat și de vândut. Depozitarea materialului seminal este o industrie specializată și, după cum a spus un fermier: „Nu te joci cu azotul lichid”.

Azotul lichid este folosit pentru depozitarea criogenică: în esență, congelarea a ceva pentru a-l conserva. Dar temperatura foarte scăzută îl face foarte periculos, motiv pentru care cei care îl folosesc pentru depozitarea materialului seminal trebuie instruiți și înregistrați. Iar rezervoarele trebuie completate de câteva ori pe an pentru a fi menținute în funcțiune.

Rezervoarele au o dimensiune astfel încât să poată fi transportate în mașină, prinse cu centura de siguranță. Dar ar trebui să conduceți foarte încet pentru a vă asigura că capacul nu se desprinde.

Conservarea materialului seminal de taur înseamnă susținerea geneticii care poate fi de neînlocuit. Paiele rămase de la un taur câștigător al premiului Charolais, care a murit cu câțiva ani în urmă, sunt acum vândute cu 500 de lire sterline sau mai mult bucata, deoarece cantitatea se epuizează.

Rezervorul în sine poate costa 2.000 de lire sterline sau mai mult nou. Dar este puțin probabil să obțină o astfel de sumă ca obiect furat. Fiecare rezervor are cinci sau șase compartimente de depozitare, fiecare conținând poate chiar două sau trei sute de paie. Dar chiar și atingerea scurtă a paiului după ce este ridicat poate ucide conținutul sau poate reduce semnificativ potențialul acestuia.

Importanța inseminării artificiale în agricultură

Inseminarea artificială este importantă în agricultură din mai multe motive. Este mai sigur în termeni fizici și de biosecuritate decât aducerea unui taur într-o turmă. Dar, de asemenea, le permite fermierilor să dezvolte calitatea genetică a efectivului lor. Acest lucru poate fi făcut pentru productivitate, temperament sau alte caracteristici.

Și în cadrul noului Program de Genetică a Rumegătoarelor, se face și din motive de mediu. Oamenii de știință doresc să îmbunătățească calitatea genetică a turmelor pentru performanța de mediu (în principal reducerea emisiilor), deoarece agricultura este responsabilă pentru 28% din gazele cu efect de seră produse în Irlanda de Nord, iar cea mai mare parte provin de la bovine.

Așa că o parte din accentul programului este pe creșterea vitelor care produc mai puțin metan.

Vă recomandăm să citiți și:

Volkswagen vrea să elimine 2.000 de locuri de muncă

O sprinteră nigeriană a primit interdicție de 3 ani pentru test antidoping pozitiv

Cel mai puternic bancher din SUA va vinde pentru prima dată acţiuni JPMorgan

O mamă s-a căsătorit cu fiul adoptiv, care este cu 31 de ani mai tânăr

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase