Home » D:News » ONU are cel mai mare număr de victime „înregistrat vreodată într-un singur conflict”

ONU are cel mai mare număr de victime „înregistrat vreodată într-un singur conflict”

ONU are cel mai mare număr de victime „înregistrat vreodată într-un singur conflict”
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 06.11.2023

Șefii tuturor agențiilor importante ale ONU au emis o declarație comună prin care solicită o „încetare imediată a focului” în Gaza. „Ajunge”, este mesajul ferm transmis de reprezentanții ONU care anunță că au cel mai mare număr de victime „înregistrat vreodată într-un singur conflict”.

„Timp de aproape o lună, lumea a urmărit cu șoc și groază evoluția situației din Israel și din teritoriile palestiniene ocupate, în fața numărului tot mai mare de vieți pierdute și sfâșiate”, au transmis șefii ONU, potrivit BBC.

Șefii unor organizații, printre care UNICEF, OMS, Programul Alimentar Mondial și Salvați Copiii, au menționat pierderile „îngrozitoare” de vieți omenești de ambele părți și au cerut eliberarea necondiționată a ostaticilor luați de Hamas în timpul atacurilor din 7 octombrie.

„Uciderea îngrozitoare a și mai multor civili în Gaza este revoltătoare”

„Uciderea îngrozitoare a și mai multor civili în Gaza este revoltătoare, la fel ca și lipsirea a 2,2 milioane de palestinieni de la hrană, apă, medicamente, electricitate și combustibil”, se mai arată în declarație.

În document mai scrie că 88 de persoane care lucrau pentru UNRWA, agenția care se ocupă de refugiații palestinieni, au fost ucise începând cu 7 octombrie. Acesta este cel mai mare număr de victime ONU „înregistrat vreodată într-un singur conflict”, este concluzia semnatarilor declarației.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase