Home » D:News » Noul satelit de spionaj al Coreei de Nord ar fi fotografiat Casa Albă și Pentagonul

Noul satelit de spionaj al Coreei de Nord ar fi fotografiat Casa Albă și Pentagonul

Noul satelit de spionaj al Coreei de Nord ar fi fotografiat Casa Albă și Pentagonul
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 29.11.2023

Coreea de Nord anunță că noul său satelit spion a fotografiat Casa Albă, Pentagonul și baza navală din Norfolk din SUA. Fotografiile au fost analizate de liderul nord-coreean Kim Jong Un, susține presa de stat din Coreea de Nord, citată de Reuters.

Coreea de Nord a lansat săptămâna trecută primul său satelit de recunoaștere, despre care a susținut că a fost conceput pentru a monitoriza SUA și Coreea de Sud.

Ulterior, presa de stat a anunțat că satelitul a fotografiat orașe și baze militare din Coreea de Sud, Guam, Italia și SUA.

Coreea de Nord nu a publicat nicio fotografie cu obiectivele spionate

Coreea de Nord nu a publicat nicio fotografie cu obiectivele spionate, astfel încât experții străini nu știu ce calități tehnice are noul satelit.

SUA și Coreea de Sud au condamnat lansarea satelitului care reprezintă o încălcare a rezoluțiilor Consiliului de Securitate ONU.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase