Home » D:News » Coreea de Nord a lansat primul său submarin tactic dotat cu armament nuclear

Coreea de Nord a lansat primul său submarin tactic dotat cu armament nuclear

Coreea de Nord a lansat primul său submarin tactic dotat cu armament nuclear
Sursa foto: AFP/KCNA VIA KNS/Profimedia
Publicat: 09.09.2023

Coreea de Nord a lansat primul său „submarin tactic de atac nuclear” și l-a repartizat flotei care patrulează în apele dintre peninsula coreeană și Japonia, a anunțat vineri presa de stat, citată de Reuters.

Submarinul – numit Hero Kim Kun Ok, după o figură istorică nord-coreeană – va fi unul dintre principalele „mijloace ofensive subacvatice ale forței navale”, a declarat liderul Kim Jong Un la ceremonia de lansare de miercuri.

Kim a spus că dotarea marinei cu arme nucleare este o sarcină urgentă și a promis mai multe nave subacvatice și de suprafață echipate cu arme nucleare tactice, a relatat agenția de presă KCNA.

Programele nucleare ale Coreei de Nord sunt interzise

„Ceremonia de lansare a submarinelor a anunțat începutul unui nou capitol pentru consolidarea forței navale a RPDC”, a anunțat KCNA, folosind inițialele numelui oficial al Nordului, Republica Populară Democrată Coreeană.

Programele de arme nucleare și de rachete balistice ale Coreei de Nord sunt interzise prin rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU, iar lansarea submarinului a atras condamnarea din partea Coreei de Sud și a Japoniei.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase