Home » D:News » Un angajat al Romsilva a surprins imagini cu o pasăre rară în Parcul Natural Bucegi

Un angajat al Romsilva a surprins imagini cu o pasăre rară în Parcul Natural Bucegi

Un angajat al Romsilva a surprins imagini cu o pasăre rară în Parcul Natural Bucegi
Credit foto: Vali Bălan, Parcul Natural Bucegi/Romsilva
Publicat: 01.12.2023

Un angajat al Romsilva a surprins imagini „rare și frumoase” cu o specie de pasăre rară, în Parcul Natural Bucegi.

„Imagini rare și frumoase cu o ieruncă în Parcul Natural Bucegi, într-o filmare realizată de către colegul nostru Vali Bălan”, au scris reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva pe o rețea de socializare.

„Ierunca, cunoscută și ca găinușa de alun, este o pasăre rară și foarte greu de întâlnit în natură. Trăiește la limita pădurilor de foioase cu cele de rășinoase, preferând pădurile dese. Se hrănește cu fragi, zmeură, afine, lujeri fragezi și muguri, iar uneori cu insecte și viermi”, continuă mesajul publicat pe pagina Romsilva.

Singura diferență dintre femelele și masculii speciei

„Femelele și masculii se aseamănă, singura diferență fiind o gușă neagră și mărginită cu alb la masculi. Au o greutate de circa 500 de grame, sunt monogami, iar împerecherea are loc toamna, masculul având un ritual de împerechere spectaculos”, mai arată mesajul Romsilva.

Parcul Natural Bucegi, situat în centrul țării, este unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Parcul are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt păduri.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase