Home » D:News » Un robot chirurgical magnetic a efectuat prima sa procedură internațională într-un spital din Chile

Un robot chirurgical magnetic a efectuat prima sa procedură internațională într-un spital din Chile

Un robot chirurgical magnetic a efectuat prima sa procedură internațională într-un spital din Chile
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 08.12.2023

Un robot care folosește magneți puternici pentru a efectua operații mai puțin invazive și mai eficiente a finalizat prima sa procedură internațională, o extirpare a vezicii biliare, la un spital public din Chile, scrie Reuters.

Platforma chirurgicală MARS de la spitalul Luis Tisne din Santiago le permite chirurgilor „să atașeze un mic magnet la organe, cum ar fi ficatul, și să folosească brațe robotizate cu magneți de mare putere pe burta pacientului pentru a manipula organele”, a comunicat Levita Magnetics, start-up-ul cu sediul în California care a creat robotul.

De asemenea, sistemul „oferă chirurgului controlul asupra camerei, ceea ce permite o vizualizare mai bună și este mult mai stabil”.

„În chirurgie, a vedea este totul”

„În chirurgie, a vedea este totul”, a declarat Alberto Rodriguez-Navarro, medic și fondator al companiei.

„Este mai bine pentru pacient, cu mai puține incizii și mai puțină durere, cu o recuperare mai rapidă”, a declarat Rodriguez-Navarro pentru sursa citată, după operația efectuată.

„Permite efectuarea mai multor operații pe zi”

„Pentru chirurg este mai bine, deoarece îi permite să fie mai eficient și, pentru sistem, permite efectuarea mai multor operații pe zi”.

Platforma a fost autorizată de către Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA în septembrie și a efectuat prima sa operație la Clinica Cleveland din Ohio în octombrie.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase