Home » D:News » Inteligența Artificială a decis ce țară europeană va fi cea mai populară în 2024

Inteligența Artificială a decis ce țară europeană va fi cea mai populară în 2024

Inteligența Artificială a decis ce țară europeană va fi cea mai populară în 2024
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 10.01.2024

Un studiu realizat de compania Mabrian a identificat cele mai populare destinații de călătorie din Europa în 2024, folosind Inteligența Artificială și procesarea limbajului natural. Studiul a identificat o tendință către călătorii mai puțin convenționale în ultimii ani.

Mabrian a folosit Inteligența Artificială și procesarea limbajului natural pentru a aprofunda conversațiile despre călătorii pe rețelele de socializare, între ianuarie și octombrie 2023, conform Yahoo News.

Peste 380 de milioane de mențiuni despre turism au fost analizate pentru a determina motivațiile oamenilor pentru a călători. Aceste informații, împreună cu datele privind legăturile aeriene, au fost folosite pentru a identifica destinațiile care se potrivesc cel mai bine cu tendințele.

Italia, pe primul loc

Italia a ieșit pe primul loc, cu patru potențiale destinații în trend: Piemonte, Campania, Lombardia și Emilia-Romagna. Piemontul a fost pe primul loc, datorită combinației sale de cultură, natură și gastronomie.

Franța a ocupat locul al doilea, cu Nouvelle-Aquitaine, cunoscută pentru vinul, mâncarea și natura sa.

Estul Angliei s-a clasat pe locul al treilea pentru echilibrul său între cultură și natură. De la prestigioasele muzee din Cambridge la râurile liniștite din Norfolk Broads, atracțiile regiunii sunt ușor accesibile din Londra.

Pe locul al patrulea se află din nou Franța

Pe locul al patrulea se află din nou Franța, cu Occitanie, unde livezile de pomi fructiferi, traseele de drumeție pot fi explorate cu trenul regional. Regiunea găzduiește, de asemenea, orașe importante, inclusiv Toulouse și Montpellier.

Alte regiuni europene în tendințe includ Renania de Nord-Westfalia din Germania, Hamburg din Germania și Lisabona din Portugalia.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase