Home » D:News » Ce crede regizorul Christopher Nolan despre succesul filmului „Oppenheimer”

Ce crede regizorul Christopher Nolan despre succesul filmului „Oppenheimer”

Ce crede regizorul Christopher Nolan despre succesul filmului „Oppenheimer”
Cillian Murphy în „Oppenheimer”. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 25.01.2024

Pelicula „Oppenheimer” conduce în topul nominalizărilor pentru premiile Oscar din acest an. Despre succesul filmului la Oscar, Christopher Nolan spune: „Uneori prinzi un val”.

Christopher Nolan încă dormea când filmul „Oppenheimer”, a obținut marți 13 nominalizări la Premiile Oscar. Emma Thomas, soția și partenera de producție a lui Nolan, l-a trezit după cu o avalanșă de mesaje de felicitare pe telefon.

Acesta nu s-a uitat la nominalizări ca să nu poarte ghinion.

„Pur și simplu nu am vrut să aducem ghinion. Vizionarea nominalizărilor a fost mai mult decât puteau suporta nervii noștri, așa că am avut o noapte agitată și am dormit”, a spus Nolan, pentru The Associated Press, râzând.

Nolan și Thomas nu au avut prea multe motive să fie neliniștiți. „Oppenheimer”, saga americană a lui Nolan despre J. Walter Oppenheimer și crearea bombei atomice, a fost favorit la Oscar încă de la debutul său extrem de aclamat la sfârșitul lunii iulie.

Christopher Nolan nu a câștigat niciodată un Oscar

Christopher Nolan nu a câștigat niciodată un premiu Oscar și nici unul dintre filmele sale nu a câștigat premiul pentru cel mai bun film. A mai fost nominalizat o singură dată la categoria cel mai bun regizor, pentru „Dunkirk”. Dar absența lui Nolan de pe cea mai mare scenă a filmului a fost adesea mai notabilă decât onorurile pe care filmele sale le-au adunat. După ce filmul său „The Dark Knight” a fost trecut cu vederea pentru cel mai bun film în 2009, academia a extins categoria la alte cinci filme.

Dar premiile Oscar din acest an ar putea duce la o încoronare pentru Nolan, în vârstă de 53 de ani, și pentru filmul de trei ore care a depășit recordurile – și raționamentul convențional de la Hollywood – cu încasări de aproape un miliard de dolari în întreaga lume.

„Cred că este una dintre marile povești americane”

„Întotdeauna este dificil să încerci să analizezi succesul. Am fost foarte interesați și entuziasmați, în special, să vedem cum tinerii reacționează la o bucată de istorie. Mă tot întorc la natura unică a poveștii. Cred că este una dintre marile povești americane. Cuprinde atât de multe lucruri importante și dramatice din istoria noastră. Acest lucru oferă publicului o mulțime de lucruri de care să se agațe, atunci când ai un grup de actori și o distribuție incredibilă, așa cum avem noi, poți face ca acest lucru să pară real și accesibil din punct de vedere emoțional. (…) Dincolo de asta, uneori prinzi un val și este un lucru minunat și unic”, a spus Christopher Nolan despre succesul filmului său.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase