Home » D:News » A fost înregistrat primul caz de ciumă din ultimii 8 ani în statul american Oregon

A fost înregistrat primul caz de ciumă din ultimii 8 ani în statul american Oregon

A fost înregistrat primul caz de ciumă din ultimii 8 ani în statul american Oregon
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 13.02.2024

Primul caz de ciumă din ultimii opt ani a fost înregistrat în statul american Oregon. Este vorba despre un locuitor dintr-o zonă rurală. Experții cred că puricele infectat a fost transportat cu ajutorul unei pisici, potrivit Sky News.

Anunțul privind cazul de ciumă a fost făcut de autoritățile sanitare. Pacientul primește antibiotice și răspunde bine la tratament, au transmis acestea.

Ancheta a arătat că este posibil ca puricele să fi fost transportat în casă de pisica familiei. Animalul a fost și el foarte bolnav, au mai aflat anchetatorii.

Ultimul caz din Oregon a fost 2015 și a implicat un adolescent despre care se crede că a fost mușcat de un purice în timpul unei partide de vânătoare.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase