Home » D:News » Lenovo a prezentat un laptop cu ecran transparent

Lenovo a prezentat un laptop cu ecran transparent

Lenovo a prezentat un laptop cu ecran transparent
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 27.02.2024

Firma de tehnologie Lenovo a prezentat un laptop cu un ecran transparent. Compania din China a dezvăluit prototipul în cadrul unui eveniment. Tehnologia este asemănătoare cu realitatea augmentată.

Gigantul tehnologic chinez a prezentat dispozitivul la Mobile World Congress din Barcelona, cel mai mare târg din lume din industria IT și de telefonie mobilă, anunță CNBC.

Reprezentanții Lenovo au făcut o demonstrație plasând o floare în spatele ecranului. Cu ajutorul unei camere, obiectul a fost reprodus pe ecran dând senzația de transparență.

Laptop transparent echipat cu trackpad și stylus

Laptopul este echipat cu un trackpad care include o tastatură tactilă și un stylus pentru a desena sau a naviga. Astfel, dispozitivul va putea fi folosit în numeroase domenii. De exemplu, dacă un arhitect proiectează o extensie pentru o casă, ar putea să vadă clădirea prin ecran și să folosească stylusul pentru a desena noii pereți.

Prototipul nu va fi scos la vânzare imediat, dar ar putea ajunge în magazine în următorii ani. Compania Lenovo vrea să-și relanseze vânzările care au scăzut în ultimul an. Vânzările de laptopuri au crescut în perioada de vârf a pandemiei de COVID-19, dar pe măsură ce oamenii s-au întors la serviciu, au început să scadă. Anul trecut, livrările de laptopuri au scăzut cu aproape 15%.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase