Home » Lumea digitală » Primul PC pliabil din lume este disponibil pentru precomenzi. Tot ce știm despre ThinkPad X1 Fold de la Lenovo

Primul PC pliabil din lume este disponibil pentru precomenzi. Tot ce știm despre ThinkPad X1 Fold de la Lenovo

Publicat: 03.10.2020

Lenovo se pregătește să scoată pe piață primul PC pliabil din lume, ThinkPad X1 Fold.

Deschis la capacitate maximă, X1 Fold arată ca o tabletă cu o diagonală de 33,7 cm. Lenovo a colaborat cu LG pentru a crea ecran OLED pliabil.

Suprafața nu este din sticlă precum noul Samsung Galaxy Fold 2, însă Lenovo susține că acest lucru face laptopul „mai confortabil” în timp ce scrii și folosești un stylus. Ecranul OLED se află sub patru straturi de material protector, care sunt combinate cu o placuță din fibră optică pentru durabilitate. Compania spune că astfel ecranul poate fi comparat cu laptopurile robuste ThinkPad.

ThinkPad X1 Fold este un computer pliabil, nu un telefon pliabil

Spre deosebire de Galaxy Fold sau dispozitivele Surface Duo de la Microsoft, ThinkPad X1 Fold funcționează cu o versiune completă a Windows 10 în loc de Android.

Cu alte cuvinte, este un computer pliabil, nu un telefon pliabil. De asemenea, ThinkPad X1 Fold mai folosește un procesor Intel Lakefield Core cu Intel Hybrid Technology. Compania speră că va funcționa drept un înlocuitor adevărat pentru laptop.

ThinkPad X1 Fold nu este deloc ieftin, însă Lenovo are o reputație bună

Totuși, există și o problemă. Dispozitivul nu poate înlocui cu adevărat un laptop dacă nu are o tastatură fizică, așa că Lenovo a construit una care se conectează la X1 Fold prin Bluetooth și se prinde magnetic de partea inferioară a ecranului atunci când este în poziția de laptop. Compania a mai precizat că te vei putea bucura de aproximativ opt ore de utilizare după o încărcare de patru ore a bateriei, scrie PopSci.

ThinkPad X1 Fold este disponibil acum pentru precomenzi la prețul de 2.499 de dolari, ceea ce nu este deloc ieftin, însă nu depășește cu mult prețul de 2.000 de dolari pentru telefoanele inteligente precum Galaxy Fold 2. Achiziționarea unui produs pliabil din prima generație este mereu un risc. Totuși, Lenovo a câștigat o reputație bună, după ce a introdus pe piață laptopurile ThinkPad.

Vă mai recomandăm să citiți și:

De ce unele telefoane Samsung au probleme legate de baterii?

Samsung ar putea deține monopolul pe piața smartphone-urilor pliabile

Google şi-a prezentat noul telefon Pixel 5. Cu ce alte produse de ultimă generaţie se mai laudă compania

Huawei a obținut un brevet pentru o tehnologie laser care ar putea oferi baterie „nelimitată”

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase