Home » D:News » Amendă fără precedent pentru Apple în Europa

Amendă fără precedent pentru Apple în Europa

Amendă fără precedent pentru Apple în Europa
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 05.03.2024

Apple a fost amendată cu 1,8 miliarde de euro pentru abuzuri în materie de streaming muzical. În ochii Comisiei Europene, Apple ar fi abuzat de poziția sa dominantă pe piața de distribuție a aplicațiilor de streaming muzical pentru utilizatorii de iPhone și iPad.

Comisia Europeană a impus o sancțiune fără precedent companiei americane Apple pentru încălcări ale regulilor concurenței.

Suma de 1,8 miliarde de euro este este considerată „proporțională cu veniturile mondiale ale Apple și necesară pentru a acționa ca un factor de descurajare”, a precizat executivul european.

Apple nu este de acord cu amenda fără precedent

CE acuză gigantul californian că a „impus restricții” care penalizează serviciile alternative de streaming muzical în favoarea propriei aplicații Apple Music.

Apple a precizat că va face apel. Sancțiunea „a fost impusă în ciuda incapacității Comisiei de a găsi dovezi credibile de prejudicii aduse consumatorilor” și „ignoră realitățile unei piețe înfloritoare, competitive și în creștere rapidă”, a declarat gigantul american într-un comunicat citat de AFP.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase