Home » D:News » A înflorit laleaua pestriță în pădurile din România, anunță Romsilva

A înflorit laleaua pestriță în pădurile din România, anunță Romsilva

A înflorit laleaua pestriță în pădurile din România, anunță Romsilva
Credit foto: Ocolul Silvic Lunca Timișului
Publicat: 14.03.2024

În pădurile administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a înflorit laleaua pestriță, o specie protejată și declarată monument al naturii. 

„A înflorit laleaua pestriță în pădurile administrate de Romsilva – Ocolul Silvic Lunca Timișului”, au anunțat reprezentanții Romsilva într-un mesaj pe o rețea de socializare online.

„Fotografiile au fost realizate de colegii noștri de la Romsilva – Ocolul Silvic Lunca Timișului – Romsilva – Direcția Silvica Timiș care au imortalizat, în mediul ei natural, această floare rară și protejată”, au adăugat reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor.

Poate ajunge până la 40 de centimetri înălțime

Romsilva a mai transmis că „laleaua pestriță, Fritillaria meleagris, este declarată monument al naturii și este monitorizată și protejată permanent”, iar aceasta „se regăsește în România în zone umede din județe precum Bistrița Năsăud, Gorj, Timiș, Brașov sau Suceava”.

Această specie protejată înflorește în aprilie sau mai, floarea având un motiv cadrilat, în variante de roșu spre purpuriu. Planta poate atinge înălțimea de 40 de centimetri și crește în zone ierboase, în luncile râurilor, până la altitudini de 800 de metri.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase