Home » Natură » Test de cultură generală. Care este floarea națională a României?

Test de cultură generală. Care este floarea națională a României?

Publicat: 25.10.2023

Cele mai multe țări au o floare națională, ca element al identității. Care este floarea națională a României?

Foarte multe țări au o floare națională, putând fi date exemple precum laleaua pentru Olanda, Turcia și Ungaria; crizantema pentru familia imperială a Japoniei; și trandafirul în SUA, Marea Britanie și Bulgaria.

Care este floarea națională a României? În țara noastră, floarea-simbol național este bujorul.

Care este floarea națională a României?

„Pentru România, ideea unei flori naționale s-a conturat încă din timpul domniei Regelui Carol I, fiind făcute, de-a lungul timpului, mai multe propuneri: măceșul, floarea de colț, bujorul ‘românesc’ (Paeonia peregrina), var. romanica, etc. Nici una dintre aceste propuneri nu a fost însă legiferată vreodată, astfel încât țara noastră se găsește astăzi în situația de a nu avea o floare națională”, menționa anterior USAMV București.

Bujorul, (genul Paeonia), este un gen de aproximativ 30 de specii de plante cu flori (familia Paeoniaceae) cunoscute pentru florile lor mari și strălucitoare. Toate speciile, cu excepția a două, sunt originare din Europa și Asia, iar mai multe specii sunt cultivate ca plante ornamentale și pentru industria florală.

Ce este bujorul?

Există trei grupuri distincte de bujori: bujorii erbacei eurasiatici, bujorul de copac (moutan), bujori și bujorii nord-americani. Bujorii erbacei sunt plante perene care cresc la o înălțime de aproape 1 metru. Au frunze mari, lucioase, mult divizate, purtate pe tulpini anuale produse de portaltoi cărnoși, potrivit Britannica.

La sfârșitul primăverii și la începutul verii, bujorii produc flori mari simple și duble de culoare albă, roz, trandafiriu și purpuriu intens. Bujorul chinezesc parfumat (P. lactiflora) și bujorul comun european (P. officinalis) au dat naștere la majoritatea bujorilor de grădină familiari. P. lactiflora a oferit sute de soiuri cultivate, inclusiv tipurile japoneze, cu unul sau două rânduri de petale care înconjoară un grup de petale parțial formate în centru (stamine petaloide).

Vă recomandăm să citiți și:

Petele albe de pe aripile fluturilor Monarh îi ajută să zboare mai bine

A fost descoperită o nouă specie de țânțar în Finlanda

Caracatițele au o fază de „somn activ” asemănătoare cu REM

O reptilă văzută pentru ultima oară în 1969 a reapărut în Australia

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase