Home » D:News » Emisiile de la combustibili fosili au fost aproape de un record în 2023

Emisiile de la combustibili fosili au fost aproape de un record în 2023

Emisiile de la combustibili fosili au fost aproape de un record în 2023
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 14.03.2024

Emisiile de metan din sectorul energetic au fost aproape de un nivel record în anul 2023. Asta deși industriașii au promis că vor lua măsuri pentru a reduce emisiile. Agenția Internațională pentru Energie a prezentat miercuri un raport.

Emisiile de metan din sectorul energetic au rămas aproape de un nivel record în 2023, în ciuda angajamentelor din partea industriei de petrol și gaze de a moderniza infrastructura care poluează, scrie în raportul Agenției Internaționale pentru Energie.

„Emisiile provenite de la operațiunile cu combustibili fosili rămân inacceptabil de ridicate”, a spus reprezentantul AIE, Tim Gould, potrivit Reuters

Anul 2024 ar putea fi un „punct de cotitură”

Producția și utilizarea combustibililor fosili au trimis în atmosferă peste 120 de milioane de tone metrice de metan anul trecut, se arată în raport. Este o ușoară creștere față de 2022, dar emisiile de metan s-au menținut în jurul nivelului din 2019, potrivit Global Methane Tracker al AIE.

Anul 2024 ar putea marca un „punct de cotitură”, mai susțin specialiștii agenției.

„2024 va fi un moment decisiv pentru acțiune și transparență în ceea ce privește metanul”, a declarat Christophe McGlade, șeful de aprovizionare cu energie pentru AIE.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase