Home » D:News » 5 obiceiuri simple pentru o viață mai lungă și sănătoasă

5 obiceiuri simple pentru o viață mai lungă și sănătoasă

5 obiceiuri simple pentru o viață mai lungă și sănătoasă
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 19.03.2024

Un medic specialist în longevitate își împărtășește strategia pentru o viață mai lungă, bazată pe cinci obiceiuri simple.

Dr. Florence Comite a împărtășit cu Business Insider cele cinci lucruri simple pe care le face pentru a trăi mai mult și pentru a-și ajuta pacienții.

1. Prioritizează proteinele

Consumă zilnic cel puțin 1 gram de proteine per kilogram de greutate corporală pentru a menține masa musculară, esențială pentru o îmbătrânire sănătoasă. Proteinele au și alte roluri în organism, inclusiv acela de a permite crearea de hormoni.

2. Varietate în exerciții

Combină antrenamentul de forță de două ori pe săptămână cu exerciții cardio de două-trei ori pe săptămână pentru a menține masa musculară și a îmbunătăți sănătatea cardiovasculară.

Un studiu recent a constatat că practicarea atât a exercițiilor de rezistență, cât și a celor cardio, a redus riscul de deces prematur al participanților cu 41%.

3. Ciocolată neagră ca supliment

Consumă ciocolată neagră cu un conținut ridicat de cacao (70-90%) pentru a beneficia de flavonoide cu proprietăți antioxidante și benefice pentru creier.

4. Consum moderat de alcool

Limitează consumul de alcool la ocazii speciale, evitând consumul frecvent. Deși există câteva studii care sugerează că alcoolul ar putea fi benefic pentru sănătate, o analiză amplă din 2023 cu 4,8 milioane de participanți a constatat că femeile care beau alcool au mai multe șanse de a muri mai devreme decât cele care nu beau. Un studiu separat din 2022 a constatat că băutorii obișnuiți au pierdut în medie 6,9 ani de viață.

5. Experimentează astragalus

Dr. Comite explorează beneficiile potențiale ale acestei plante cu proprietăți adaptogene, ceea ce înseamnă că, în teorie, ar putea ajuta la protejarea împotriva stresului, a deteriorării celulelor și a unor boli precum cancerul și diabetul, potrivit Mount Sinai.

Cu toate acestea, Centrul Național pentru Sănătate Complementară și Integrativă spune că nu există studii umane importante care să demonstreze că poate ajuta pe cineva cu vreo afecțiune. Comite a declarat pentru BI că, în șase luni de când ia astragalus, vederea i s-a îmbunătățit și nu mai are nevoie de ochelari de citit.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase