Home » D:News » Google a primit o amendă uriașă din partea autorității franceze de supraveghere a concurenței

Google a primit o amendă uriașă din partea autorității franceze de supraveghere a concurenței

Google a primit o amendă uriașă din partea autorității franceze de supraveghere a concurenței
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 21.03.2024

Autoritatea franceză de supraveghere a concurenței a anunțat că a amendat Google cu 250 de milioane de euro pentru încălcări legate de normele UE privind proprietatea intelectuală în relația sa cu editorii de presă.

Google s-a angajat să nu conteste faptele în cadrul procedurilor de soluționare, a precizat autoritatea de supraveghere, potrivit Reuters.

Societatea a propus, de asemenea, o serie de măsuri de remediere a anumitor deficiențe.

Plângeri de la cele mai mari organizații de presă din Franța

Amenda este legată de o dispută privind drepturile de autor în Franța cu privire la conținutul online, într-un caz declanșat de plângerile unora dintre cele mai mari organizații de presă din Franța, inclusiv Agenția France Presse (AFP).

Disputa părea rezolvată în 2022, atunci când gigantul tehnologic american a renunțat la apelul său împotriva unei amenzi inițiale de 500 de milioane de euro emise la finalul unei investigații majore.

Google a încălcat termenii a patru din cele șapte angajamente

În declarație, autoritatea de supraveghere a afirmat că Google a încălcat termenii a patru din cele șapte angajamente convenite în acordul de soluționare, inclusiv desfășurarea cu bună credință a negocierilor cu editorii și furnizarea de informații transparente.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase