Home » D:News » Thailanda ar putea fi prima țară din Asia de Sud-Est care legalizează căsătoria între persoane de același sex

Thailanda ar putea fi prima țară din Asia de Sud-Est care legalizează căsătoria între persoane de același sex

Thailanda ar putea fi prima țară din Asia de Sud-Est care legalizează căsătoria între persoane de același sex
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 28.03.2024

Camera inferioară a Parlamentului din Thailanda a adoptat un proiect de lege care acordă recunoaștere legală căsătoriei între persoane de același sex. Proiectul mai are nevoie de aprobările de la Senat și de la Casa regală.

Specialiștii cred că legea va obține toate aprobările până la finalul anului 2024. În acest scenariu, Thailanda va deveni singura țară din Asia de Sud-Est care recunoaște uniunile între persoane de același sex. Totodată, mișcarea va întări reputația Thailandei de paradis pentru cuplurile LGBTQ+.

Noua lege, care a fost adoptată de 400 din 415 parlamentari prezenți, descrie căsătoria ca un parteneriat între două persoane, nu între un bărbat și o femeie.

Cuplurile căsătorite de același sex pot adopta copii

De asemenea, le oferă cuplurilor LGBTQ+ drepturi egale în ceea ce privește taxele, moștenirile și tratamentul medical. Conform legii, cuplurile căsătorite de același sex pot și să adopte copii, anunță BBC.

Încercările anterioare de a legaliza căsătoriile între persoane de același sex au eșuat, în ciuda sprijinului public larg. Un sondaj guvernamental realizat la sfârșitul anului trecut a arătat că 96,6% dintre cei chestionați au fost în favoarea proiectului de lege.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase