Home » D:News » Câinele care a devenit viral și a inspirat meme-ul „doge” a murit

Câinele care a devenit viral și a inspirat meme-ul „doge” a murit

Câinele care a devenit viral și a inspirat meme-ul „doge” a murit
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 25.05.2024

Kabosu, câinele din rasa Shiba Inu care a inspirat faimosul memecoin „doge” și după care a fost lansată criptomoneda Dogecoin, a murit. Kabosu a murit la vârsta de 18 ani, după o luptă cu probleme de sănătate.

Kabosu suferea de leucemie și de o boală de ficat, scrie Sky News.

„Pentru toți cei care l-au iubit pe Kabosu, în dimineața zilei de 24 mai, Kabosu a trecut la cele veșnice. Vă mulțumesc tuturor foarte mult pentru sprijinul acordat de-a lungul anilor”, a scris Atsuko Sato, proprietarul câinelui, pe Instagram.

Kabosu a devenit senzație pe Internet în 2010

„A plecat foarte liniștită, fără să sufere, ca și cum ar fi adormit în timp ce simțea căldura mâinilor mele care o mângâiau. Vă mulțumesc tuturor foarte mult pentru că ați iubit-o pe Kabosu în toți acești ani”.

Sato, o profesoară din Japonia, l-a adoptat pe Kabosu în 2008. Câinele a devenit senzație pe Internet atunci când a apărut într-o fotografie, în 2010, în care avea lăbuțele încrucișate și o expresie întrebătoare. Imaginea s-a răspândit pe Reddit și Tumblr.

Un utilizator Reddit s-a referit la imagine ca fiind „Doge” – ortografierea greșită intenționată a cuvântului „câine”, un indiciu la un episod din 2005 din Homestar Runner.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase