Home » D:News » O politiciană din SUA a stârnit controverse după ce a recunoscut că și-a împușcat câinele

O politiciană din SUA a stârnit controverse după ce a recunoscut că și-a împușcat câinele

O politiciană din SUA a stârnit controverse după ce a recunoscut că și-a împușcat câinele
Kristi Noem. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 29.04.2024

O cunoscută politiciană care a povestit că și-a împușcat câinele și capra a stârnit o amplă dezbatere în SUA. Republicana Kristi Noem, care ocupă funcția de guvernator al statului Dakota de Sud, a făcut dezvăluirea în cartea sa de memorii. Ea a fost criticată intens de rețelele sociale.

Kristi Noem a spus că a relatat întâmplarea pentru a demonstra că este dispusă să facă lucruri care sunt „dificile și urâte” atât în politică, cât și în viață. Ea a povestit că și-a împușcat câinele deoarece nu răspundea la comenzi și pentru că era agresiv. După ce atacat câinii unor vecini, ea a decis să-l împuște.

„Am urât câinele ăla”, a spus ea.

A împușcat și una dintre caprele familiei

În aceeași zi, a decis să împuște și una dintre caprele familiei deoarece era „urâtă, rea, mirosea dezgustător” și fugărea copiii.

„Nu a fost o treabă plăcută. Dar trebuia făcută”, a comentat Noem în cartea sa.

Dezvăluirile au fost intens criticate în mediul online. Adversarii politici au lansat un mesaj electoral: „Dacă vreți oficiali aleși care nu se laudă că și-au ucis cu brutalitate animalele de companie… votați democrați”. Noem a fost criticată și de simpatizanții partidului său. Meghan McCain, fiica candidatului republican la președinția din 2008, John McCain, a spus: „Puteți să vă recuperați după multe lucruri din politică, să schimbați narațiunea etc. – dar nu și din uciderea unui câine”.

Prima femeie aleasă guvernator al statului Dakota de Sud

Noem s-a apărat pe X, spunând că „ne plac animalele, dar decizii grele ca aceasta se întâmplă tot timpul la o fermă”. Ea a promis mai multe „povestiri reale, sincere și incorecte din punct de vedere politic” în viitoarea sa carte.

În 2018 Kristi Noem a devenit prima femeie aleasă în poziția de guvernator al statului Dakota de Sud. Ea ar putea fi cooptată în echipa lui Donald Trump, așa cum a speculat presa americană.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase