Home » D:News » Diabetul poate fi prevenit cu ajutorul dietelor sarace in carbohidrati

Diabetul poate fi prevenit cu ajutorul dietelor sarace in carbohidrati

Diabetul poate fi prevenit cu ajutorul dietelor sarace in carbohidrati
Publicat: 12.02.2008
Un studiu efectuat de Scoala de Sanatate Publica Harvard din Statele Unite releva faptul ca o dieta saraca in carbohidrati, dar care sa contina grasimi animale si proteine, diminueaza riscul de aparitie al diabetului de tip 2.

Diabetul de tip 2 este asociat cu supraponderabilitatea si obezitatea, fiind o mare problema de sanatate in intreaga lume, doua treimi dintre adultii din SUA confruntandu-se deja cu  problema obezitatii. Avand in vedere ca majoritatea specialistilor in nutritie recomanda o dieta foarte saraca in grasimi, pentru prevenirea acestui tip de diabet, rezultatele studiului sunt surprinzatoare.
Cercetatorii au analizat conexiunea dintre dietele sarace in carbohidrati si riscul aparitiei diabetului in cazul a 85.059 de femei, pe o perioada de 20 de ani
In functie de alimentatie, femeile au fost incluse in anumite categorii. Unele dintre ele consumau mai multe grasimi si proteine si mai putini carbohidrati. Riscul acestora de a dezvolta diabet era foarte scazut.
De fapt, riscul de aparitie a diabetului scadea usor atunci cand grasimile consumate erau de origine vegetala in detrimentul acelor de origine animala. O astfel de dieta este asemanatoare dietei Atkins sau dietei mediteraneene.

Studiul a mai scos la iveala faptul ca 45% dintre femei si 30% dintre barbatii din SUA incearca sa slabeasca, dar nu stiu cum. Specialistii spun ca, desi este la moda sa se recomande diete sarace atat in grasimi cat si in carbohidrati, efectul pe termen lung al acestor diete nu este cunoscut.

Sursa: gandul.info

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase