Home » D:News » Medicii americani incurajeaza consumul de alcool

Medicii americani incurajeaza consumul de alcool

Medicii americani incurajeaza consumul de alcool
Publicat: 10.03.2008
Oamenii care nu beau alcool au in sfarsit un motiv sa inceapa s-o faca. Un studiu recent publicat arata ca cei care consuma alcool ocazional isi prelungesc durata de viata si au mai putine sanse sa dezvolte boli cardiovasculare.

Dr. Dana King de la Medical University of South Carolina sustine ca incidenta atacurilor  de inima este cu 38% mai mica la persoanele care consuma ocazional alcool, chiar daca acestea sunt supraponderale sau au alte afectiuni.
Nu este prima data cand medicii declara ca bautorii moderati sunt mai sanatosi decat cei abstinenti, insa pe de alta parte, acestia se abtin sa incurajeze consumul de alcool, chiar si moderat.

Dr. King este insa de alta parere. Echipa acesteia a studiat dosarele medicale a 7 697 de persoane cu varste intre 45 si 64 de ani, in majoritate non-bautori. Timp de 10 ani, un procent de 6% dintre acestia au inceput sa consume alcool, fara ca Dr. King sa cunoasca motivele acestora. Totul a inceput ca un experiment natural.
In urmatorii 4 ani, medicii au identificat pacientii care incepusera sa consume alcool, iar in urma comparatiei doasarelor medicale cu cele ale caror obiceiuri nu se schimbasera, a rezultat o scadere cu 38% a incidentei afectiunilor cardiovasculare in randul celor dintai.
Beneficiile s-au mentinut chiar si in cazul pacientilor care aveau si alti factori de risc, cum ar fi fumatul, tensiune ridicata, obezitate, lipsa exercitiului fizic sau colesterol ridicat.
“Multi pacienti aveau mai mult decat un singur factor de risc, si cu toate acestea, beneficiile s-au mentinut.”, spune dr King.

Dintre consumatorii ocazionali de alcool, cele mai multe beneficii au fost observate la cei care consumau doar vin, ceea ce a dus la initierea unui nou studiu care sa aiba sub observatie subiecti care vor consuma regulat un pahar de vin pe zi sau un pahar de suc de struguri, pentru a masura aportul pe care il au antioxidantii continuti de struguri in prevenirea bolilor de inima.
Unii ar spune ca a bea alcool este o arta. In fapt, este vorba de o linie de demarcatie foarte subtire.
 
Studiile efectelor alcoolului asupra corpului uman sunt foarte numeroase, iar rezultatele sunt in consens. Doctorii sunt de acord asupra faptului ca excesul de alcool dauneaza organismului, crescand considerabil riscul decesului provocat de afectiuni ale inimii sau ale ficatului. Acestia sunt de perere ca un consum moderat de alcool, tradus intr-un pahar de alcool pe zi este mai sanatos decat excesul ocazional.
Rezultatele cumulate ale acestor studii indica o singura concluzie posibila: alcoolul trebuie consumat cu moderatie.

Sursa: Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase