Prima pagină D:News

Vedetele care infiaza copii din tari sarace fac mai mult rau decat bine

Redactia Descopera.ro | 04.09.2008 | ● Vizualizări: 182
Vedetele care infiaza copii din tari sarace fac mai mult rau decat bine     vedete, infieri + zoom
Galerie foto (1)

Este opinia cercetatorilor britanici, care cred ca, din acest motiv, multe familii din statele in curs de dezvoltare isi trimit copiii la orfelinat, in speranta ca acestia vor fi adoptati in strainatate, informeaza dailymail.co.uk.

Cercetatorii de la Universitatea din Liverpool spun ca cererea de copii din partea familiilor din Vest face ca multe familii numeroase din tarile in curs de dezvoltare sa-si trimita copiii la orfelinat pentru a fi dati spre adoptie.
Potrivit sursei citate, psihologii care au emis acest avertisment au facut un apel la un control mai strict al adoptiilor internationale, pentru a se pune capat unui "mecanism de piata" care afecteaza copiii si "incalca drepturile acestora".
Ideea ar putea sa supere multe cupluri din Marea Britanie care incearca sa adopte copii din strainatate, din cauza dificultatilor intampinate pentru adoptarea unui copil din propria tara.
Procesul a fost numit "efectul Madonna", pentru ca s-a accentuat dupa ce starul american a adoptat un copil din Malawi, in 2006.
"Unii spun ca adoptiile internationale sunt o solutie pentru numarul mare de copii din orfelinate, dar noi am descoperit ca adevarul este total opus", a spus profesorul Kevin Browne, autorul studiului. "De fapt, parintii din tarile sarace renunta acum la copii, in speranta ca acestia vor avea o viata mai buna in Vest, cu o familie mai instarita", a adaugat acesta.
"Unele vedete au incurajat fara sa se gandeasca adoptiile internationale, desi datele indica faptul ca 96% din copiii din orfelinatele din Europa si probabil din lume nu sunt cu adevarat orfani, avand cel putin un parinte, un lucru cel mai adesea cunoscut de autoritati", a spus acesta.
Profesorul a mai adaugat ca guvernele si orfelinatele au obtinut castiguri substantiale de pe urma proceselor de adoptie.
Raportul cercetatorilor concluzioneaza ca orfanii ar trebui sa fie ingrijiti in institutii din propria tara si ca adoptiile internationale ar trebui privite ca o ultima solutie.

Sursa:
  MEDIAFAX
Tag-uri: vedete | infieri