Home » D:News » CES lanseaza programul Myria Educational

CES lanseaza programul Myria Educational

Publicat: 14.04.2008
CES lanseaza programul Myria Educational
Complet Electro Serv S.A. (CES), membra a grupului ALTEX si primul mare producator roman de computere, anunta lansarea programului Myria Educational care, dupa faza pilot, propune acum o noua oferta dedicata.

Intr-o lume in care Internetul si aplicatiile multimedia iau locul din ce in ce mai mult metodelor clasice de invatare, programul Myria Educational porneste de la necesitatea imbinarii jocului cu didacticul, transformand fiecare lectie intr-o aventura captivanta. Copiii pot descoperi prin Myria un mod mai simplu si mai distractiv de a invata, iar parintii au la dispozitie instrumente moderne si usor de utilizat, care sa-i ajute in educatia copiilor.
Prin Myria Educational, CES continua initiativele din 2007 din aria educationala, abordand acum doua noi aspecte importante: responsabilitatea fata de copii si educatia acasa. Myria Educational aduce in prim plan instrumentele de control parental, precum si o solutie tehnica avansata care ofera intregii familii un mediu relaxant si atractiv de petrecere a timpului liber.
Programul Myria Educational se bazeaza pe un parteneriat de exceptie cu mari jucatori din piata care au inteles sa-si asume rolul de promotori ai educatiei de calitate.
“Microsoft a sustinut dintotdeauna ca educatia este piatra de hotar a oricarui demers si ca investitia in educatie este cea mai buna modalitate de a ajuta tinerii sa-si valorifice propriul potential. Family Education PC este una dintre initiativele Unlimited Potential  prin care,  impreuna cu parteneri hardware si parteneri software din zona educationala, construim solutii relevante pentru toti cei interesati de folosirea calculatorului in procesul de instruire continua. Proiectul Myria Educational realizat de catre partenerul nostru CES,  reprezinta o astfel de solutie, validata de programele pilot desfasurate anul trecut, si  un model de business sustenabil in zona retail” – declara Silviu Hotaran, General Manager Microsoft Romania.
Myria Educational propune doua noi sisteme desktop dedicate: Myria eCreativ 6+ (pentru ciclul primar) si Myria eCreativ 10+ (pentru ciclul gimnazial). Acestea sunt configurate pe o solutie hardware certificata Windows Vista® Home Premium, capabila sa suporte aplicatii multimedia si jocuri avansate, fiind pre-instalate cu un pachet software complet. Ceea ce face diferenta este insa pachetul de sofware-uri educationale dedicate pentru fiecare ciclu scolar. Astfel:

– pentru clasele I-IV si nu numai: Myria eCreativ 6+ propune un pachet de cinci programe eduCreativ, care transforma fiecare lectie intr-o poveste captivanta si plina de invataminte, iar locul temutei lucrari de control este luat de incercarile prin care eroii eduCreativ cantaresc cunostintele celor mici. Jocul si latura didactica sunt imbinate in mod fericit, in favoarea acesteia din urma.
 
– pentru clasele V-VIII: Myria eCreativ 10+ aduce pe PC-ul de acasa lectiile interactive AeL, desemnate drept cel mai bun continut educational din lume in cadrul World Summit Award (echivalentul Oscarurilor in IT). De asemenea, Myria eCreativ include si 4 DVD-uri continand 2 documentare BBC: Planeta Albastra si Pe taramul dinozaurilor, care sunt  deosebit de atractive si instructive pentru intreaga familie.
 
„Ne-am propus ca prin intermediul lectiilor AeL sa ii atragem pe elevi intr-o aventura a cunoasterii, a carei finalitate o reprezinta asimilarea informatiilor utile intr-un mod nou si placut. Vrem sa ii implicam pe tineri in procesul educational starnindu-le curiozitatea si entuziasmul de a descoperi lucuri noi si interesante”, a declarat Stefan Morcov, deputy Vice President for eLearning in cadrul SIVECO Romania. „Suntem onorati sa fim parteneri in cadrul acestui proiect ce promoveaza educatia de calitate”.

“Pentru AMD, piata romaneasca este intr-o continua crestere din punct de vedere al importantei strategice iar aceasta platforma realizata de Complet Electro Serv se constitue intr-un produs inovativ adresat publicului larg, care reconfirma dedicarea eforturilor noastre in sprijinul consumatorilor de IT din aceasta regiune” – a declarat Ramona Prodea, AMD Representative. “Combinarea optima a procesorului AMD cu procesorul grafic din acest PC ofera o valoare deosebita, atat pentru utilizarea in mediul familial, cat si pentru publicul larg, care va putea sa aiba parte de cele mai noi si incitante experiente de distractie si educatie ale lumii digitale" a continuat Ramona Prodea.

Myria Educational aduce in prim plan preocuparea CES de a oferi solutii relevante, usor de accesat si utilizat.
Noile configuratii din cadrul programului Myria Educational se bazeaza pe rezultatele unor cercetari atente a pietei si au argumentul calitatii asamblarii la standarde europene. De asemenea, clientii nostri pot beneficia acum de suportul oferit in limba romana, inclusiv demonstratii live si tutoriale.
“Programul Myria Educational ne ofera noi perspective de piata atat din punctul de vedere al segmentelor de piata cat si al noilor abordari de business. Suntem convinsi ca, impreuna cu partenerii nostri si beneficiind de expertiza si puterea grupului ALTEX, vom reusi, sa dezvoltam in continuare solutii de calitate si sa aducem produsele Myria cat mai aproape de clientii nostri.” a declarat Gabriel Jitaru, CEO CES.
Sistemele Myria eCreativ sunt disponibile in retelele de magazine Altex, Media Galaxy si Digit’UP.

Spalatul vaselor imbunatateste sanatatea mintala
Activitati precum gradinaritul, spalatul vaselor si curatenia, efectuate timp de 20 de minute, sunt suficiente pentru a imbunatati sanatatea mintala si a reduce stresul, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat in Marea Britanie.
Este un lucru binecunoscut ca exercitiile fizice contribuie la scaderea nivelului de anxietate, insa expertii nu s-au pus de acord asupra celei mai eficiente activitati si asupra regularitatii ei, potrivit telegraph.co.uk.
Scottish Health Survey, un sondaj la care au participat 20.000 de barbati si femei, publicat in British Journal of Sports Medicine, a stabilit ca o sedinta de 20 de minute de activitati fizice, indiferent de gen, o data pe saptamana, este eficienta pentru imbunatatirea sanatatii mintale.
Mark Hamer, autorul studiului, de la Colegiul Universitar din Londra, a indicat ca activitatile casnice, precum spalatul vaselor, curatenia si gradinaritul, pot reduce nivelul stresului cu 20%, in timp ce sportul contribuie la imbunatatirea sanatatii mintale cu 33%.
Un alt studiu publicat in acelasi jurnal indica faptul ca persoanele de varsta a doua care practica regulat exercitii fizice sustinute, precum aerobicul, inotul, jogging-ul si ciclismul, dar si dansul, pot incetini procesul de imbatranire cu pana la 12 ani.
Sportul regulat antreneaza corpul ca utilizeze oxigenul mai eficient pentru a genera energie, potrivit studiului realizat de cercetatorii de la Universitatea din Toronto, la care au participat 400 de adulti cu varsta intre 55 si 85 de ani.
Lorna Layward, manager de cercetari la Help The Aged, este de parere ca "nu e niciodata prea tarziu" pentru a practica un sport.

Sursa: (MEDIAFAX)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase