Home » D:News » Un mister al zoologiei, descifrat in laborator

Un mister al zoologiei, descifrat in laborator

Un mister al zoologiei, descifrat in laborator
Publicat: 27.05.2008
Printre cele mai mari mistere ale zoologiei timp de peste un secol, a fost o simpla creatura inrudita cu crevetii, cunoscuta sub numele de larva-y. Crustaceele au fost recoltate sub forma unor indivizi tineri, insa nimeni nu a vazut pana in prezent cum arata un exemplar adult.

In prezent, cercetatorii de la Universitatea din Copenhaga, Danemarca au rezolvat aceasta problema, injectand larvei-y un hormon care grabeste procesul de crestere si maturatie al acestor nevertebrate.
Y-larvele sau Facetotectantii  au fost descoperiti pentru prima data in 1899. Larvele x ale acestor crustacee au fost observate transformandu-se in adulti spre deosebire de larvele-y.
Nevertebratele ating o lungime de cateva sute de microni si traiesc in toate oceanele lumii.

Pentru a observa in premiera ciclul dezvoltatii larvelor-y spre forma finala de adult, o echipa de cercetatori a colectat cu ajutorul plaselor foarte fine, 40 de exemplare de larve-y din apele din jurul statiunii marine Sesoko din insula Okinawa, Japonia.
La stadiul adult, larvele-y devin niste animale parazite.
Cercetatorii declara ca misterele acestor mici crustacee sunt departe de a fi descoperite, impunandu-se mai multe studii, pe masura ce comportamentul acestor animale este inca studiat de echipa de savanti danezi.

Sursa: Live Science

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase