Home » D:News » Capacitatea de a vedea muzica este studiata in premiera

Capacitatea de a vedea muzica este studiata in premiera

Capacitatea de a vedea muzica este studiata in premiera
Publicat: 12.08.2008
Oamenii de stiinta britanici au analizat in premiera o serie de persoane care sufera de synestezie, o forma foarte rara de afectiune a hipotalamusului, concretizata sub forma situatiei in care persoana respectiva vede diferite culori atunci cand asculta muzica.

 

 

Fenomenul a atras atentia comunitatii stiintifice internationale odata cu investigarea  de catre cercetatorii din cadrul California Institute of Technology, a trei persoane afectate de synestezie. Continuarea investigarilor in Marea Britanie a dus la descoperirea a peste 10 britanici care prezinta simptome asemanatoare. Concluziile investigatiilor respective au fost cel putin interesante in opinia cercetatorilor britanici.

Astfel persoanele care prezinta synestezie au rezultate mai bune in testele de recunostere a imaginilor decat restul oamenilor. O alta caracteristica a synesteziei, este capacitatea de a percepe cifrele si literele drept culori. David Hockney, un cunoscut pictor si fotograf britanic declara  de asemeni ca i se intampla deseori sa vada diferite culori in momentele in care asculta muzica. In prezent acesta capacitate neobisnuita a creierului uman este studiata in tot mai multe laboaratoare de profil din intreaga lume. Medicii, psihologii si neurologii aflandu-se pe cale de a descifra in totalitate tainele si mecanismul synesteziei.

Sursa : BBC News 

 

 

 

 

 
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase