Home » D:News » Dieta mediteraneana detine secretul sanatatii

Dieta mediteraneana detine secretul sanatatii

Publicat: 15.09.2008
Dieta mediteraneana detine secretul sanatatii
Conform sutelor de studii in domeniu, alimentatia traditionala a popoarelor din bazinul Marii Mediterane se dovedeste a fi tipul de dieta care asigura cei mai inalti parametrii de sanatate pentru organismul uman.

Recent, o echipa de cercetatori italieni in colaborare cu colegii lor britanici au stabilit pe baza unor date sigure ca dieta mediteraneana este cel mai sanatos mod de a ne hrani, daca dorim o batranete inaintata si o stare buna a sanatatii pe parcursul intregii vieti. Dieta mediteraneana are la baza consumul de ulei de masline, peste, fructe de mare, cereale integrale, iaurt si branza, fructe si legume proaspete, miere de albine si vin rosu.
In mod traditional carnea de vita, porc si pasare sunt evitate. Bauturile alcoolice tari si produsele de tip fast-food sunt interzise cu desavarsire. Cercetatatorii au adaugat dovezilor lor  nu mai putin de 12 studii internationale de anvergura la care au participat mai mult de 1,5 milioane persoane care traiesc in Grecia, Spania si Italia, oameni care au tinut acest tip de dieta timp de peste 18 ani. Datele acestor persoane comparate cu cele ale americanilor sau englezilor au adus diferenta mari in cadrul parametrilor de sanatate . Cei care au consumat alimente dupa traditia mediteraneana au prezentat un risc infim de hipertensiune, cancer, ulcer, imbatranire prematura si afectiuni genetice.

Sursa : CBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase