Home » D:News » Cu sarpele la imprimanta

Cu sarpele la imprimanta

Cu sarpele la imprimanta
Publicat: 04.12.2008
Serpii obisnuiesc sa isi caute adapost in cele mai ciudate locuri pe care ni le putem imagina, mai ales in situatia speciilor invazive care si-au invins teama fata de oameni. La fel a fost si cazul unui sarpe brun de copac (Boiga irregularis) pe care angajatii unei companii din New South Wales, Australia, au avut neplacuta surpriza de a-l descoperi ascuns intr-o imprimanta, anunta publicatia online GoldCoast.

Reptila, de peste un metru lungime, a fost descoperita de sotii Denis si Marie Matthews, ambii angajati ai Lismore Rainforest Botanic Gardens, in timp ce pregateau lista lunara de stiri a companiei. Sarpele si-a facut simtita prezenta in momentul in care Marie a incercat sa fotocopieze documentele aferente si, probabil speriat de zgomotul aparatului, a incercat sa se strecoare in interiorul acestuia. Alertati, cei doi soti au incercat sa indeparteze reptila folosind un indicator digital dar, spre oroarea acestora, sarpele s-a intors la locul sau preferat dupa numai cateva zile. Intr-un final, acesta a fost capturat de un specialist si transportat la gradina zoologica locala.

Serpii bruni de copac reprezinta una dintre cele mai agresive specii reptiliene din Australia si isi cauta adesea adapost in jurul comunitatilor umane. Ei sunt vinovati si de disparitia mai multor specii native de pasari din Guam, Pacificul de Sud. Reptilele din aceasta specie se intalnesc in Australia, Papua Noua Guinee si insulele din Melanezia. Desi sunt o specie veninoasa, serpii bruni de copac nu reprezinta o amenintare reala pentru adulti desi veninul lor produce dureri uriase si poate ucide usor un copil.

Sursa: GoldCoast

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase