Home » D:News » Excomunicat pentru ca a negat Holocaustul

Excomunicat pentru ca a negat Holocaustul

Excomunicat pentru ca a negat Holocaustul
Publicat: 09.02.2009
Un preot romano-catolic de origine britanica a fost demis de la catedra facultatii La Reja, Argentina, acolo unde preda teologia, si va fi excomunicat datorita remarcilor sale jignitoare la adresa victimelor Holocaustului.

Richard Williamson si-a facut cunoscute opiniile in cadrul unui interviu televizat, acolo unde a declarat ca „nu crede ca au existat camere de gazare in lagaralele de concentrare naziste si nici ca numarul victimelor in ranul evreilor nu a fost de ordinul milioanelor”.

„Consider ca 200.000 pana la 300.000 de evrei au pierit in timpul celui de a doilea Razboi Mondial, dar nici unul in camerele de gazare”, a adaugat acesta.

Scandalul iscat in jurul preotului britanic tinde sa ia amploare dupa ce Papa Benedict XVI a devenit tinta mai multor organizatii evreiesti, in urma deciziei acestuia de a anula excomunicarea lui Richard Williamson. Purtatorul de cuvant al Vaticanului a declarat, insa, ca Papa nu avea cunostiinta de parerile controversatului preot atunci cand si-a dat acordul pentru iertarea acestuia.

Sursa: TheIndependent

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase