Home » D:News » O noua specie de dinozaur descoperita in Portugalia

O noua specie de dinozaur descoperita in Portugalia

O noua specie de dinozaur descoperita in Portugalia
Publicat: 25.02.2009
Creatura erbivora din clasa stegozaurilor a fost denumita Miragaia longicollum, nume inspirat de satul in care a fost descoperit si de lungimea gatului, un lucru neobisnuit pentru clasa sa.

Stegozaurii, animale care se hraneau cu vegetatie joasa, sunt usor de recunoscut dupa membrele mici si gatul scurt. Insa noua specie descoperita are chiar mai multe vertebre decat majoritatea sauropozilor cunoscuti. Aceastia aveau capul mic si gatul foarte lung, fiind unii dintre cel mai mari si mai greoi dinozauri care au existat.

“Stegozaurii erau erbivori, insa se hraneau doar cu vegetatie joasa, de aceea aveau gaturile scurte. Miragaia longicollum are in schimb cel putin 17 vertebre cervicale, mai multe decat majoritatea sauropozilor, faimosi pentru gaturile lungi. Noua descoperire indica un nivel neasteptat de diversitate in randul stegozaurilor”, declara Dr. Octavio Mateus din cadrul Universitatii Lisabona. Specimenul reprezinta cea mai completa fosila de stegozaur din Europa si prima care include si material cranial.

Sursa: The Telegraph

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase