Home » D:News » Hartia igienica, un dezastru ecologic

Hartia igienica, un dezastru ecologic

Hartia igienica, un dezastru ecologic
Publicat: 27.02.2009
Hartia de toaleta extra-soft este mai daunatoare mediului decat automobilele, anunta oficialii din cadrul Consiliului pentru Apararea Resurselor Naturale din Statele Unite ale Americii.

Una dintre “obsesiile” americanilor este hartia igienica cu mai multe straturi, extra fina, de o calitate superioara, insa ceea ce nu stiu acestia este ca pentru obtinerea ei este necesara taierea a mii de copaci anual, numai pentru a acoperi cererea din Statele Unite.

Mai mult de 98% din hartia de toaleta care se gaseste pe piata americana are ca sursa primara materie lemnoasa din padurile virgine si doar un procent de 2% este generat de materiale reciclate. Vestile rele nu se opresc aici. Prelucrarea materiei prime implica si eliberarea unei cantitati mari de gaze toxice in atmosfera, ca urmare a chimicalelor folosite in procesul productiei.
Un american consuma de trei ori mai multa hartie igienica decat un britanic si de 100 de ori mai multa decat un chinez. In Europa, 40 % din hartia de toaleta existenta pe piata este obtinuta din hartie reciclata.
“Acesta este un produs pe care il folosim pret de cateva secunde, insa consecintele obtinerii lui sunt devastatoare pentru mediu. Generatiile viitoare vor privi modul actual de obtinere al hartiei de toaleta drept unul dintre cele mai mari excese ale epocii noastre”, declara cercetatorul Allen Hershowitz din cadrul Consiliului National pentru Apararea Resurselor Naturale.

Sursa: Daily Mail

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase