Home » D:News » Un ucrainean nu a mai dormit de 20 de ani

Un ucrainean nu a mai dormit de 20 de ani

Un ucrainean nu a mai dormit de 20 de ani
Publicat: 05.03.2009
Cazul ucraineanului Feodor Nesterciuk a suscitat interesul oamenilor de stiinta inca de acum 20 de ani, cand acesta s-a plans de insomnii puternice. Spre stupoarea tuturor celor care l-au studiat, ucraineanul nu a dormit deloc in decursul acestei perioade de timp.

Conform canalului de televiziune ucrainean ICTV, Feodor Oleg Nesterciuk, acum in varsta de 63 de ani, sufera de o forma de insomnie necunoscuta inca. Niciun tratament sau medicatie contra insomniilor sale nu l-au putut ajuta sa doarma macar o ora, in decursul perioadei de 20 de ani. In acest rastimp, ucraineanul se apre ca a reusit sa se adapteze acestei anomalii care l-a facut celebru in toate cercurile stiintifice de specialitate din lume.

“Nu pot face nimic in privinta somnului meu. A trecut atat de mult timp de cand am dormit ultima oara incat am uitat senzatia de somn. La inceput imi petreceam timpul citind ziare si reviste, apoi noptile mele au fost dedicate literaturii din intrega lume. Am citit astfel toti clasicii rusi, francezi, englezi si germani. In prezent, citesc autorii literari sud-americani” declara Nesterciuk, care intre timp s-a mutat intr-o bibiliteca din orasul sau natal, Kamen-Kashirsky. Ziua lucreaza intr-o companie de asigurari, iar noptile sunt dedicate lecturii. Medicii care se ocupa in continuare de cazul sau, afirma ca insomnia sa este o exceptie de la regula. Conform tuturor specialistilor, afectiunea de care sufera Nesterciuk este cauzata de efectele secundare ale unor boli obisnuite de care acesta a suferit in copilarie.

Situatia lui Oleg este cu adevarat neobisnuita, el se simte bine, chiar confortabil, iar in acest caz nu putem vorbi de o patologie. In plus nu prezinta semne de oboseala, declara Feodor Koshel, seful departamentului sanatatii din Ucraina.

Sursa: Pravda

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase