Home » D:News » Robin Hood, mai mult talhar decat haiduc

Robin Hood, mai mult talhar decat haiduc

Robin Hood, mai mult talhar decat haiduc
Publicat: 17.03.2009
Conform ultimelor sondaje de opinie realizate in randul cetatenilor britanici, faimosul haiduc din secolul al XIII-lea nu mai este un personaj celebru. Cu atat mai mare a fost surpriza cercetatorilor Universitatii Saint Andrew din Scotia, atunci cand au descoperit o serie de documente care atesta faptul ca Robin Hood nu era iubit nici in trecut. Mai mult, perceptia generala medievala fata de eroul englez era mai degraba aceea a unui hot fara scrupule, decat haiduc iubit de cei saraci.

Julian Luxford, istoric la prestigioasa universitate scotiana, a descoperit mai multe documente medievale care contin critici dure la adesa vestitului haiduc din Nottingham.
Prima astfel de dovada vine sub forma unei inscriptii in latina pe marginea unei carti din anul 1460. Incriptia a fost scrisa de un calugar si contine 23 de cuvinte care il descriu pe Robin Hood drept un hot notoriu. O alta referinta despre Robin Hood a fost descoperita in paginile unei lucrari denumita Polychronion. Documentul scris in anul 1340 contine prima referinta scrisa in limba engleza despre cel care avea sa fie in viitor un celebru personaj de carti, filme si benzi desenate. Aceeasi sursa medievala afirma ca Robin Hood jefuia in egala masura atat nobili si clerici bogati, cat si saracii care strabateau  padurea Sherwood fara a plati haiducilor taxele impuse de acestia.

Sursa : Associated Press

CITESTE SI :

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase