Home » D:News » I-a crescut un brad in plamani

I-a crescut un brad in plamani

Publicat: 15.04.2009
Un tanar locuitor al capitalei Republicii Udmurtia care se plangea de dureri atroce in piept a fost diagnosticat initial cu o forma de cancer la plamani. Spre surpriza medicilor care l-au radiografiat, Artyom Sidorkin avea un bradulet de 5 cm lungime care-i crescuse in plamanul stang.

Artyom Sidorkin, un tanar padurar in varsta de 28 de ani s-a trezit brusc cu dureri in regiunea pectorala, acompaniate de serii de tuse in urma carora elimina sange.
Ingrijorat a alergat spre cel mai apropiat spital, unde echipa de medici care i-a facut o consultatie sumara a crezut initial ca tanarul suferea de cancer pulmonar. Spre surpriza echipei de medici care i-a efectuat o radiografie, pe plansa rezultata se vedea forma unui bradut care crescuse in plamanul stang al lui Artyom. “Am crezut ca am halucinatii in momentul in care l-am operat si i-am vazut bradutul din plaman. Mi-am chemat asistentii si toti s-au minunat de situatia incredibila. Nimeni nu mai vazuse asa ceva”, declara Vladimir Kamashev, seful echipei de chirurgi si director al sectiei de oncologie din Udmurtia.
Braduletul din plaman, excizat de medicii chirurgi
Singura explicatie plauzibila pentru acest caz consta in faptul ca Artyom a mirosit candva o cetina de brad, semintele bradului patrunzand astfel in plaman prin cavitatea nazala. Odata ajunse in plaman, datorita mediului cald si umed, samanta a incoltit. Totusi specialistii nu-si pot explica cum a putit creste o planta timp de cinci ani in conditii de intuneric absolut.

Sursa : RussiaToday
 

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase