Home » D:News » Inscriptii misterioase dezvaluie un Egipt Intunecat

Inscriptii misterioase dezvaluie un Egipt Intunecat

Publicat: 24.04.2009
Inscriptii misterioase dezvaluie un Egipt Intunecat
Arheologii egipteni au reusit sa scoata la lumina ramasitele a patru temple antice in peninsula Sinai, temple de la care spera sa obtina informatii despre una dintre cele mai obscure si mai neintelese perioade din istoria Egiptului Antic, anunta Discovery News.

Putinele inscriptii descifrate pana in prezent relateaza un episod straniu, acela al popoarelor asiatice denumite Hyksos care au invadat Egiptul in timpul celei de a II-a dinastii (1991-1802 i.Hr.). In fapt, Hyksos au condus Egiptul timp de peste un secol, perioada in care au mutat capitala in delta Nilului, la Avaris.

„Am descoperit o gravura a faraonului Ramses I, infatisat in fata zeului Set, zeu adorat de Kyksos. Este prima gravura de acest gen, descoperita pana in prezent”, afirma Mohammed Abdel Maksud, unul dintre arheologii implicati in proiect.

Termenul Hyksos se traduce prin „stapanitor strain” in limba greaca veche, iar reprezentantii acestei dinastii au fost atat de urati de multime incat in momentul in care au fost inlaturati, orice monument care amintea de ei a fost distrus. Acesta este si motivul pentru care se stiu atat de putine lucruri despre aceasta perioada istorica.

Sursa&Foto:Discovery

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase