Prima pagină D:News

Ce e mic, scheauna si straluceste rosu in intuneric?

Redactia Descopera.ro | 04.27.2009 | ● Vizualizări: 233
no title     no tags + zoom
Galerie foto (2)

E ceva care chiar exista: e Ruppy, un pui de caine din rasa beagle, “manipulat” (genetic) de cercetatorii geneticieni de la Universtitatea Nationala din Seul, Coreea de Sud.

Cinci astfel de catelusi au fost produsi de geneticienii coreeni, care au introdus in genomul cainilor o gena ce determina producerea unei proteine fluorescente. La lumina ultravioleta, proteina emite o stralucire rosie. Dupa declaratiile "autorilor", cainii astfel modificati genetic vor fi capabili sa transmita gena proteinei fluorescente la urmasi.

Echipa de specialisti care a creat cateii fluorescenti mai are la activ obtinerea primului caine mascul clonat (2005) si a primei catele clonate (2006). Urmatorul obiectiv al specialistilor este obtinerea unor caini transgenici (modificati genetic) la care sa se manifeste diverse boli umane, in scopul utilizarii acestor caini drept modele pentru studierea cauzelor, a efectelor si a  tratamentelor unor maladii.  Alti cercetatori au criticat insa proiectul, sustinand ca deja cainii sunt utilizati in laboratoarele medicale pentru studierea unor maladii umane precum boli oculare si chiar cancere.

Sursa: Neatorama

CITESTE SI: